Raspunsuri si Intrebari - VENETIA- CE TREBUIE VIZITAT?

Sper ca prin intermediul acestei pagini, sa pot raspunde la o parte din intrebarile voastre referitoare la Venetia. In cazul in care aveti intrebari suplimentare, mi le puteti trimite completand formularul de mai jos.

VENETIA- CE TREBUIE VIZITAT?

Data: 3 Martie 2009
Autor: Roberto
Întrebare:

Buna ziua..imi puteti va rog daca exista posibilitatea de a efectua excursii/croaziere spre insulele Murano,Lido,etc ? Merita vizitate ? Care este punctul de plecare al acestor croaziere? Cam cat dureaza ? Daca stau doar 3 zile in Venetia merita sa-mi fac un abonament pt 1-3 zile pt vaporetto ?

Raspuns:

Pentru insulele Murano, Burano si Torcello exista o excursie-croaziera de 3,5-4h organizata de catre societatea Serenissima Motoscafi cu plecare in fiecare zi de pe cheiul Riva degli Schiavoni situat in apropierea Pietei San Marco , in fata hotelului Danieli,este o excursie cu comentarii in limbile italiana-franceza-engleza-germana si spaniola iar  biletul costa 20,00 Euro . Pentru a merge pe  insula Lido (mai putin interesanta) va trebui sa luati vaporasul n°1 de la San Marco si in 15-20 minute ajungeti la Lido.

Abonamentul 3 zile merita facut numai daca vreti sa mergeti in fiecare zi cu vaporasul si daca doriti sa faceti singuri, pe cont propriu excursia pe insule.

 

Data: 23 Iulie 2008
Autor: amritacris
Întrebare:

Va rog sa-mi spuneti daca exista caduri musseum pass in Venetia si, eventual, de unde pot fi cumparate.

Raspuns:

Exista un pass pentru muzeele din Piata San Marco(Palatul Dogilor, Biblioteca Marciana, Muzeul Correr si Muzeul arheologic)+1 alt muzeu la alegere (va sfatuiesc Ca' Rezzonico) care costa 13,00 Euro ; se poate cumpara si un Museum Pass care costa 18,00 Euro valabil pentru muzeele din Piata San Marco+Ca Rezzonico+Ca' Pesaro+Ca' Mocenigo+Casa lui Carlo Goldoni+Muzeul Sticlei din Murano+Muzeul Dantelei(din pacate inchis pana pe 01 Noiembrie 2008) din Burano.

Aceste abonamente le puteti cumpara direct la intrarea in muzee sau de la birourile de turism APT Venezia.

 

Data: 23 Iulie 2008
Autor: Ema
Întrebare:

Buna ziua! As dori sa stiu ce lucruri mai importanta pot vizita in Venetia,ca de exemplu monumente,muzee,etc! Va multumesc!!!

Raspuns:

Ca sa vizita bine Venetia va trebui sa ramaneti cel putin o saptamana, va trebui sa incepeti cu Piata San Marco (Biserica San Marco, Palatul Dogilor cu inchisorile si Puntea Suspinelor, Muzeul Correr, Biblioteca Marciana, Campanile), Podul Rialto, Galeriile de arta de la Academia , Muzeul Ca' Rezzonico, Ca' d'Oro, Biserica Frari, Biserica Sfintii Ioan si Paul, Scuola Grande di San Rocco, Campo San Zanipolo, Ghetoul, Campo Santo Stefano, Squero San Trovaso, insulele Murano, Burano si Torcello, atelierele de masti precum Ca del Sol.

In cazul in care ramaneti numai 1-2 zile va trebui sa vedeti neaparat:Piata San Marco (Biserica San Marco, Palatul Dogilor cu inchisorile si Puntea Suspinelor, Muzeul Correr, Biblioteca Marciana, Campanile) , Podul Rialto iar a doua zi sa mergeti pe insule.

 


Trimiteti întrebarea dvs.
CAPTCHA
Această întrebare este pentru a testa dacă sunteți un vizitator uman și pentru a preveni postarea automată de spam.
Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.