Raspunsuri si Intrebari - ALTE INTREBARI

Sper ca prin intermediul acestei pagini, sa pot raspunde la o parte din intrebarile voastre referitoare la Venetia. In cazul in care aveti intrebari suplimentare, mi le puteti trimite completand formularul de mai jos.

ALTE INTREBARI

Data: 22 Noiembrie 2012
Autor: liliana
Întrebare:

buna ziua.de la aeroportul din venetia marco polo as dori sa stiu cum si cu ce sa ajung la ferrara via bologna.multumesc mult

Raspuns:

Va trebui sa luati autobuzul ATVO pana la Gara din Mestre (Mestre Ferrovia) iar de aici un tren spre Bologna/ Ferrara.

Data: 21 Noiembrie 2012
Autor: Nicolae Cristian
Întrebare:

Va rog deasemenea sa ne informati privind traseul si costul catre orasele Padova,Vicenza,Verona din orasul Mestre -hotel Trieste !
Multumim enorm !
O zi placuta !

Raspuns:

Va trebui sa mergeti cu trenul, biletul cel mai scump Venetia-Mestre pana la Verona costa 22,00 Euro (cu trenul Rapid) , dar aveti bilete la trenurile u regional la 7-8 Euro , pentru Padova si Vicenza, fiind mai aproape biletele costa mai putin, puteti controla mersul trenurilor si pretul pe site-ul 

https://www.lefrecce.it/B2CWeb/search.do?parameter=searchAdvInputViewer

 

Data: 16 Mai 2011
Autor: manole dumitriu
Întrebare:

cum ajung de la aeroportul treviso cu trenul la trento

Raspuns:

De la Aeroportul Treviso va trebui sa luati un autobuz (bilet=1,10 Euro, durata calatorie=20 minute) pana la Gara din Treviso (Ferrovia) iar de aici un tren spre Trento (nu exista trenuri directe, trebuie schimbat trenul la Castefranco Veneto  , calatoria dureaza in jur de 3 ore, biletul la trenul Regional costa 9,00 Euro).

Data: 13 Mai 2011
Autor: Federico
Întrebare:

buna ziua,as vrea sa stiu cum pot sa ajung la sottomarina de la aeroportul treviso. Multumesc frumos.

Raspuns:

Va trebui sa luati autobuzul ATVO pana la Venetia Piazzale Roma iar de aici autobuzul ACTV n°80 pana la Sottomarina.

Data: 12 Mai 2011
Autor: traian
Întrebare:

Imi puteti spune pana la ce ora circula autobuze de la Piazzale Roma la Favaro Venice (sau Mestre)?

Raspuns:

Majoritatea autobuzelor circula pana la ora 23h30 , dupa aceasta ora circula numai liniile nocturne (N1 si N2) care ajung in centru Mestre dar nu merg la Favaro.

Data: 3 Mai 2010
Autor: COSTI
Întrebare:

BUNA ZIUA.VA ROG SA IMI SPUNETI SI MIE CUM E MAI RENTABIL CA PRET SA IAU UN HOTEL LA 5 MIN DE MERS PE JOS DE PIATA SAN MARCO SAU O CAZARE IN MESTRE SI SA MERG CU TRASPORTUL IN COMUN? PRECIZEZ CA DIFERENTA DE PRET INTRE HOTELURI ESTE DE 60 DE EURO PENTRU 2 ZILE DE CAZARE IN FAVOAREA HOTELULUI DIN MESTRE?

Raspuns:

Intrucat biletul de autobuz pe linile ACTV (Mestre, Marghera, Campalto, Favaro) costa numai 1,10 Euro (deci 2,20 dus-intors) iar in Venetia pentru a ajunge la Piazzale Roma (autogara de unde se pot lua autbuzele spre MEstre situata la 30-40 de minute de mers pe jos de Piata San Marco) veti merge pe jos ,  este mai rentabil hotelul la Mestre.

Data: 23 Aprilie 2010
Autor: bogdan zaharia
Întrebare:

va rog sa imi spuneti cum ajung din portul venetia pentru vase de croaziera in piata san marco. multumesc

Raspuns:

Va trebui sa luati vaporasul ALILAGUNA directie San Marco , bilet=6,50 Euro si in 20 de minute ajungeti in Piata San Marco.

Data: 16 Aprilie 2010
Autor: Raul
Întrebare:

Buna ziua,
Cum se ajunge de la Aeroportul Treviso la Camping Jolly delle Querce unde o sa ma cazez si apoi spre Venetia? Ce autobuze trebuie s afolosesc, din ce statii si cat ar costa?
Va multumesc anticipat!

Raspuns:

De la Aeroportul Treviso va trebui sa luati autobuzul ATVO pana la Mestre Ferrovia (gara din Mestre, bilet =5-6 Euro, durata calatorie=30-40 minute) iar de aici trecand pe sub tunelul care se gaseste sub gara ajungeti in cartierul Marghera (unde se gaseste campingul Jolly) de unde va trebui sa luati autobuzul n. 6 (bilet=1,10 Euro, durata calatorie= 10-20 minute) directie SPINEA si sa coborati in Via Beccaria (va trebui sa-l intrebati pe sofer) iar de la statia de autobuz va trebui sa mergeti pe jos la camping (5-10 minute). O alta posibilitate este taxi-ul, dar costa in jur de 30-40 Euro.  Pentru a ajunge de la camping Jolly la Venetia, puteti lua autobuzul n°6 directie Venezia(ultima statie, bilet=1,10 Euro, durata calatorie=20-30 minute) .

Data: 15 Aprilie 2010
Autor: ovidiu
Întrebare:

Salut. Cum ajung din -Piazzale Roma la hotel Hilton Molino? Au cei de la hotel transport?

Raspuns:

Pentru a ajunge la Hotel Molino Stucky , de la piazzale Roma va trebui sa luati vaporasul n°2 sau n° 41   directie Giudecca si sa coborati la statia Palanca.

Data: 23 Ianuarie 2010
Autor: Gherghe Valeria
Întrebare:

As dori sa stiu unde gasesc in Venetia un ghid vorbitor de limba romana si cam cat ar costa.
Multumesc!

Raspuns:

Sunt singura ghida vorbiatoare de limba romana in Venetia; costul ghidajului depinde de numarul de ore, de numarul de persoane din grup etc...Pentru a avea mai multe informatii va sfatuiesc sa-mi trimiteti un mesaj folosind formularul prezent pe acest site sau prin e-mail dia_arg@yahoo.fr .

Data: 8 Iunie 2009
Autor: laura
Întrebare:

Buna seara;te rog spune-mi daca sunt obiective-palazze,ca'-la care accesul se poate face doar de pe canal Grande(si implicit obligatoriu transp cu vaporetto)Grazzie

Raspuns:

Din fericire, toate monumentele din Venetia (palate, biserici, muzee) au si o intrare pe "uscat" deci, nu sunteti obligati sa luati un vaporas pentru a ajunge la ele. Vaporasele sunt obligatoriu numai daca doriti sa mergeti pe insule (Murano, Burano, Torcello, Giudecca, San Giorgio, Lido etc) .

Data: 2 Iunie 2009
Autor: simona molnar
Întrebare:

sunr oradeanca,am citit despre tine..,te-as ruga frumos sa-mi dai o adresa personala de e-mail..

Raspuns:

Adresa mea de e-mail este: dia_arg@yahoo.fr

Data: 28 Mai 2009
Autor: Stefan T
Întrebare:

dar cu ce se poate merge de la venetia la milano si viceversa??????

Raspuns:

Cel mai simplu si mai comod mod pentru a merge de la Venetia la Milano si viceversa este trenul , biletele costa intre 14,50 Euro (cl.2 in tren regional , durata calatorie=3h30) si 25,20 Euro (cl. 2 in tren rapid tip Eurostar , durata calatorie=2h30).

 

Data: 22 Aprilie 2009
Autor: ALINA
Întrebare:

Buna ziua... As dori sa stiu cum se poate ajunge din Treviso ( centru ) pana la Lido di Jesolo, Verona, Padova sau la Lacul Garda. ATVO se poate lua doar din Aeroport sau opreste si in oras? De asemenea, sunt trenuri care sa realizeze legatura intre localitatile enumerate mai sus? ati putea sa imi ziceti niste tarife? Multumesc!

Raspuns:

Pentru a merge de la Treviso la Lido di Jesolo ar trebui sa luati trenul pana la Venetia (in jur de 2,00 Euro) iar de aici un autobuz ATVO pana la Lido di Jesolo(3-4 Euro). Intre Treviso si Padova/ Verona nu exista trenuri directe , va trebui sa schimbati la Venetia-Mestre , calatoria Treviso-Verona (Padova este mai aproape) dureaza in jur de 1h40-2h30 iar biletul costa intre 6.50 Euro (daca luati numai trenuri R -regionale) si 17,55 (in cazul in care luati si trenuri EuroStar sau IC -intercity) .

Pentru a merge la Lacul Garda, din Verona Porta Nuova(gara cea mai importanta a orasului) va trebui sa luati un tren care merge la Desenzano del Garda -Sirmione (20 de minute bilet=2,70 Euro) . Din Sirmione pentru a va deplasa pe lac/in jurul lacului  exista vaporase si autobuze. Pentru mai multe informatii referitor la trenuri va sfatuiesc sa vizitati si site-ul www.trenitalia.com

Data: 24 Februarie 2009
Autor: ionut pascalau
Întrebare:

imi puteti spune cum ajung din aeroportul din venetia pana la Padova Clinica de chirurgie endoscopica ale cailor respiratorii,via giustiniani nr2

Raspuns:

De la Aeroportul Venetia va trebui sa luati autobuzul ATVO pana la Mestre Ferrovia (gara Mestre) iar de aici trenul pana la Padova(25-30 minute) . Clinica de chirurgie se gaseste la aproximativ 2 km de Gara , va trebui sa ajungeti in zona Piazza Eremitani -Giardini dell'Arena.

Data: 18 Februarie 2009
Autor: Alxandra Ungureanu
Întrebare:

Buna ziua,

Daca voi face un abonament turistic ACTV ma pot deplasa pe baza lui si catre Murano, Burano sau este strict valabil pentru deplasarea in insula?
Ce stiti despre VENICE CARD? Cum pot intra in posesia lui si cat costa pt 2 zile?
Cum pot ajunge de la Treviso la HOTEL CA MALIPIERO?

Multumesc anticipat!

Raspuns:

Abonamentul ACTV este valabil pentru toate vaporasele si autobuzele care circula in Venetia, deci si pentru a merge pe insulele Murano, Burano, Lido etc. Venice card  Transport& Culture valabil 3  zile (nu exista pentru 2 zile)  costa 73,00 Euro si va ofera transportul gratuit cu vaporasele si autobuzele ACTV in Venetia,  intrarea gratuita in muzeele publice venetiene precum Palatul Dogilor, muzeul Correr, in 16 biserici care fac parte din Circuitul Chorus , dar intrucat ramaneti numai 2 zile nu o sa aveti timp sa vizitati toate muzeele si bisericile incluse in card.

Ca sa mergeti de la Aeroportul Treviso la Ca' Malipiero va trebui sa luati autobuzul ATVO pana la Piazzale Roma (bilet dus-intors=10,00 Euro) iar de aici vaporasul ACTV n°2 pana la San Marco-San Zaccaria (bilet 1 calatorie=6,50 Euro). De la Statia de vaporas San Zaccaria va trebui sa luati Calle delle Rasse iar de aici va trebui sa mergeti pe jos(10 -15 minute) pana in Campo Santa Maria Formosa unde se gaseste hotelul Ca' Malipiero.

Va sfatuiesc sa cumparati cand ajungeti la Piazzale Roma un pass transport ACTV valabil 48 ore(28,00 Euro)  si un pass valabil pentru muzeele din Piata San Marco (Palatul Dogilor, Muzeul Correr, Biblioteca Marciana) -costa 12,00 Euro.

Data: 4 Februarie 2009
Autor: Gabriela
Întrebare:

Buna ziua, as avea si eu cateva intrebari: pentru a ajunge din venetia pe lido pot folosi ACTV 51 cu unul din biletele de 1.1 euro (single fare) sau 1.7 euro(land&water)? cu venica card senior se poate intra gratis la primele 10 muzee(printre care si palatul dogilor)? as dori sa stiu daca aveti tururi programate in data de 18 febr. Multumesc

Raspuns:

Pentru a merge de la Venetia Piazzale Roma(autogara)  la Lido puteti lua vaporasele ACTV n° 51, 61 , iar de la San Marco (Vallaresso) n°1 . Biletul costa 6,50 Euro; biletele de 1,70 Euro si 1,10 Euro pot fi cumparate numai de catre locuitorii Venetiei si de catre cei care detin CARTAVENEZIA (costa 40,00 Euro, necesara pentru cei care viziteaza foarte des Venetia).

Venice Card Senior Tourisme& Culture include transportul gratuit autobuz& vaporas( necesar in cazul in care sunteti cazati pe Lido), intrarea gratuita in Muzeele civice venetiene (Palatul Dogilor, Muzeul Correr, Biblioteca Marciana, Muzeul Arheologic, Palatul Ca'Rezzonico, Ca' Pesaro, Mocenigo, Muzeul sticlei la Murano, Casa Carlo Goldoni) + intrarea gratuita in 16 Biserici cele mai frumoase din oras precum Biserica Frari, Madonna dell'Orto , Miracoli etc+  biletele  de intrare pentru Muzeul Querini Stampalia si pentru Muzeul Evreiesc.

In data de 18 Februarie, din pacate sunt libera numai dimineata de la ora 08h30(09h00) pana la ora 11h00 dar , dar am toata dimineata libera Joi, 19 Februarie 2009.

 

Data: 13 Ianuarie 2009
Autor: Avram Corina Roxana
Întrebare:

Cam cat ar costa un bilet de tren de la venetia pana la roma?(clasa a 2-a).Va multumesc

Raspuns:

Biletul de tren Venetia-Roma in cls. a 2-a costa  56,00 Euro/ persoana  ( www.trenitalia.com )

Data: 10 Ianuarie 2009
Autor: Ramona
Întrebare:

Ati putea sa imi spuneti cum ajung de la aeroportul din Verona la gara Venetia Santa Lucia? Cat costa si la ce intervale orare circula? Ma intereseaza in mod special in jurul orei 11.00 AM. Va multumesc.

Raspuns:

De la Aeroportul din Verona va trebui sa luati un autobuz (AEROBUS, circula din 20 in 20 de minute) pana la Verona Gara (Stazione FS) http://www.aeroportoverona.it/it/come-arrivare/aerobus.asp iar de aici un tren  spre Venetia Santa Lucia  www.trenitalia.it  . Biletul la AEROBUS costa 4,50 Euro iar de tren Verona -Venetia costa in jur de 15,00 Euro.

 

 

Data: 3 Decembrie 2008
Autor: ciubuca costin
Întrebare:

se poate venii in venetia vineri 5-11-2008.Au mai scazut apele?

Raspuns:

Pentru Vineri, 05 Decembrie, centrul care se ocupa de studiul si prognoza mareelor la Venetia prevede un maxim de 75cm cam pe la ora 10:00 dimineata, inseamna ca o sa vedeti putina apa(vreo 10-15 cm) si numai in Piata San Marco aceasta fiind cel mai "jos" loc al orasului, cel mai aproape de nivelul marii la Venetia (60 cm deasupra nivelului marii).Intrucat maximul este in jur de ora 10.00-10.30 daca veniti pe la 11.00-12.00 nu o sa mai vedeti apa, se retrage imediat.

Data: 2 Decembrie 2008
Autor: andreea rotariu
Întrebare:

am inteles ca de la treviso aeroport pana in gara se ia un autobuz cam la cat timp circula ca eu ajung in treviso la 15.05?...dar eu vreau sa ajung la udine, nu stiti daca sunt trenuri dupa ora 16 spre udine? va multumesc

Raspuns:

De la aeroport va trebui sa luati un autobuz pana la gara din Trevisi, iar de aici din 30 in 30 de minute aveti trenuri care merg la Udine.

Data: 11 August 2008
Autor: dana petrescu
Întrebare:

Buna ziua. Imi puteti spune ce trenuri circula duminica 17 aug. din Venetia spre Verona si cum ajung de la Holiday Inn (Rotonda Romea in Mestre) la gara si de la hotel spre zona turistica a venetiei.Multumesc anticipat.

Raspuns:

Din Gara Mestre (cea mai apropiata gara a Venetiei de hotelul Holiday Inn) aveti trenuri spre Verona (Verona Porta Nuova cea mai centrala statie a orasului) pe 17 August la orele : 08.42, 10.03,10.42, 11.03. 11.30,  11.42, 12.03, 12.22 etc http://orario.trenitalia.com/b2c/TimeTable?stazin=Ve.%20Mestre&stazout=Verona&datag=17&datam=8&dataa=2008&timsh=0&timsm=00&lang=it&nreq=5&channel=tcom&sort=0&npag=3&solotreno=0&noreservation=0&economy=0  . Pentru a merge de la hotel la Venetia Piazzale Roma sau la Gara din Mestre (autobuzul va lasa in spatele garii la 100-150 m) va trebui sa luati autobuzele ACTV 6 (sau 6/ nu stiu exact care dintre ele, va trebui sa va informati in hotel) .

 

 

Data: 9 August 2008
Autor: Puiu Loredana
Întrebare:

Buna-ziua! In perioada 12- 16 august 2008 voi merge impreuna cu prietenul meu la Venetia. Vom fi cazati in Mogliano Veneto, Hotel Style. As dori sa va intreb cum putem ajunge sin aeroportul din Treviso pana in Mogliano Veneto si cam care ar fi costurile transportului in comun.
O alta rugaminte ar mai fi recomandarea unor restaurante cu mancare buna si nu f. scumpa din Mogliano Veneto sau chiar din Venetia.
De asemenea as dori sa va mai intreb daca intrarile la obiectivele turistice din cadrul unui tur organizat sunt cuprinse in pretul de 20E/tur.
Multumesc frumos!

Raspuns:

Intrucat Hotelul Style se gaseste la numai 100m de la Statia de trenuri din Mogliano cel mai bine ar fi sa luati autobuzul n°6 ACTT din Aeroport spre Gara din Treviso (15-20 de minute, bilet in jur de 1-2 euro)  iar de aici un tren spre Mogliano (10 minute, bilet clasa 2=1,80 Euro). Din pacate, nu cunosc restaurantele din Mogliano, dar va pot recomanda cateva restaurante la Venetia: Restaurantul "Vino Vino" langa San Marco-Calle delle Veste (aproape de Teatrul La Fenice), "Birraria" in Campo San Polo, La "Rivetta" in Campo San Filippo e Giacomo. Referitor la tururile organizate, intrarile la obiectivele turistice (Palatul dogilor, Accademia, Ca'Rezzonico)  nu sunt incluse in pretul comunicat .

Data: 6 August 2008
Autor: robert
Întrebare:

M-ar intresa daca imi puteti spune cat costa un bilet de tren Treviso-Venezia si unul Treviso-Padova. Multumesc anticipat!

Raspuns:

Biletul de tren Treviso-Venezia costa  2,35 Euro (in tren local-regional in cl. II-a) iar Treviso-Padova 3,40 Euro in tren local regional cl. II-a (cu schimb la Mestre) .

Data: 13 Iunie 2008
Autor: Marius Cornea
Întrebare:

Sunt bursier al Institutului Roman de Cultura si Cercetare Umanista din Venetia si locuiesc de aproape doi ani in oras. Am descoperit intimplator acest site. De cit timp sunteti ghid autorizat de limba romana in Venetia? In speranta unei intilniri de lucru in Piazza San Marco, primiti, domnule ghid, expresia consideratiei mele. Marius Cornea

Raspuns:

Buna Marius,

Am primit Licenta de ghid local autorizat al Venetiei in 2006, in urma examenului organizat de catre Provincia di Venezia-Settore Turismo.Imi poti scrie utilizand Formularul de Contact prezent pe site sau imi poti trimite un e-mail pe adresa dia_arg@yahoo.fr .


Trimiteti întrebarea dvs.
CAPTCHA
Această întrebare este pentru a testa dacă sunteți un vizitator uman și pentru a preveni postarea automată de spam.
Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.