Venetia - pe pasii lui Iorga si Alecsandri

TUR DE REVELION -1 ianuarie 2017
Ghid de turism Ghid Roman la Venetia , tur de Revelion la Venetia, Ghetoul Evreiesc, Casa lui Iorga, lui Alecsandri, La Fenice, Podul Rialto, San Marco

Revelion la Venetia 2017

“Crăiasa de odinioară a Mării Adriatice, ocrotita lui San Marco este Venetia, un oras unic, pe care-l iubeşti în cu totul alt fel decât pe orice alt oraş din lume, chiar şi decât pe acela unde te-ai născut! Nicăieri în lume nu se grămădesc atâtea palate şi rămăşiţele unei societăţi dispărute nu sunt mai îmbelşugate”, spunea Nicolae Iorga despre Venetia.

“Fericiţi cei ce iubesc! Şi mai fericiţi cei ce se ascund de lume şi pot să adauge, ca noi, la farmecul amorului lor, pe acela al Veneţiei, scria in jurnalul lui Vasile Alecsandri.

Plecand de la Gara Santa Lucia o sa descoperim impreuna Venetia admirata de Iorga si Alecsandri, o sa vizitam cartierul Cannaregio cu Casa lui Iorga, Ghetoul Evreiesc -primul ghetou din lume, casa lui Tintoretto, piata Maurilor, o sa vedem cartierul Castello cu casa lui Marco Polo, cartierul San Marco cu maiestosul Pod Rialto, Palatul Contarini del Bovolo cu scara sa in forma de melc , palatul pe Canalul Grande in care a fost traita ultima parte a povestii de dragoste intre Vasile Alecsandri si Elena Negri; trecand prin fata Teatrului La Fenice o sa ajungem in Piata San Marco .

 

Tur pietonal in limba Romana cu ghid local autorizat, NU sunt prevazute intrari in muzee/ biserici.

 

Pret=10,00 Euro/ persoana ( Gratis pentru copiii pana la 7 ani). 

Durata=2h30

Loc de intalnire cu ghidul :

  • 1 Ianuarie 2017 la ora 13h30 in fata Bisericii Scalzi, biserica situata langa Gara Venetia Santa Lucia.

Modalitati de rezervare:

Rezervarea prealabila este obligatorie.